Synchronizacja iCloud

Z Pro synchronizacja iCloud utrzymuje te same ustawienia na każdym iPhonie i iPadzie zalogowanym na Twoje konto Apple.

Włącz Synchronizuj z iCloud w Ustawienia > Synchronizacja iCloud. Aplikacja synchronizuje się automatycznie; stuknij Synchronizuj teraz, aby zsynchronizować od razu.

Co jest synchronizowane: Twoje telewizory (nazwy, pomieszczenia, ikony i kolejność), ulubione aplikacje i sceny.

Co nie jest synchronizowane: klucze parowania i hasła pozostają w pęku kluczy każdego urządzenia, nigdy w iCloud. Każdy iPhone paruje się z telewizorem raz: przy pierwszym użyciu telewizora na nowym urządzeniu zaakceptuj pytanie albo wpisz kod wyświetlony na telewizorze.

Kody PIN i czas oglądania w trybie dziecięcym, telewizor demo i ustawienia diagnostyki pozostają na każdym urządzeniu osobno.

Synchronizacja korzysta z Twojego własnego konta iCloud; nie mamy do niego wglądu. Pojawia się komunikat „Ostatnia synchronizacja nie została ukończona”? Sprawdź, czy jesteś zalogowany do iCloud i online, a potem stuknij Synchronizuj teraz.